charlotte_velux

charlottefrederiksen

• Hvorfor valgte du at blive freelancer?

Jeg har været ansat hos forskellige arbejdsgivere i over 20 år, så det lå ikke i kortene, at jeg skulle være freelancer. Men ud af det blå viste der sig en mulighed for et freelance job. Efter få dages overvejelse besluttede jeg mig for at springe ud i en ”ny tilværelse” som freelancer/selvstændig.

• Hvordan er det at være freelancer - hvad er fordele og ulemper ifht et fast job?

Det er dejligt at kunne tilbyde ens præcise kunnen og ydelser i forhold til opgaven hos kunden. Det er spændende og udfordrende at være freelancer, fordi det giver nogle andre friheder end ellers. Ved et freelance job, står man selv for regnskabsdelen ifm. løn, moms, skat etc.. Det giver noget mere arbejde, men er spændende at sætte sig ind i den del.
Modsat et fast job, skal man som freelancer ligeledes selv sørge for feriepenge og har ikke løn under sygdom. Med hensyn til opsigelsesvarsler føles det måske mere trygt i et fast arbejdsforhold, fordi man ikke nødvendigvis står uden arbejde fra den ene dag til den anden.
Men synes det har og er sjovt at springe ud i en ”freelance tilværelse”

• Var det svært at starte op?

Synes det var udfordrende at starte op på grund af COVID19 situationen. Situationen betød at jeg startede op uden at møde kunden/kolleger fysisk. Jeg skulle sættes ind i arbejdsopgaverne og systemerne online. Og det gør processen lidt sværere i starten. Havde jeg kunne komme hos kunden fysisk fra dag 1, havde starten været lettere, tænker jeg.

• Hvad vil du råde andre til som overvejer at blive freelancer?

Jeg vil da helt klart råde andre til at springe ud i at blive selvstændig/freelancer. Det er spændende at prøve kræfter med det ”uvisse”, og man lærer en del nye ting. Det kræver lidt ekstra tid lige at sætte sig ind i regler og lignende mht. at blive selvstændig, men så har man lært dette.
Måske er freelancerjobbet lidt mere usikkert økonomisk pga. tidsbegrænsede kontrakter. Men har man is i maven og ikke lader sig stresse af det, så er det en spændende ”arbejdsmåde”. Og i sidste ende, kan man altid blive arbejdstager igen.

Baggrund:

Charlotte Stange Frederiksen startede som freelancer, da hun fik tilbudt et fuldtidsjob hos Velux igennem Jelber. Indtil da havde hun ikke overvejet at blive freelancer. Charlotte startede hos Velux i Marts 2021.

Vi har spurgt Charlotte, om hendes overvejelser i den sammenhæng

Er Freelance noget for mig?

Overvejer du at blive freelancer, men er i tvivl om det er noget for dig, så tag fat i os. Vi hjælper dig gerne med at afklare, om det er noget for dig.

IMG-3032

Charlotte Stange Frederiksen på arbejde hos Velux

Scroll to Top