Charlotte er specialist i B2B Content Marketing
Charlotte har arbejdet med marketing i internationale virksomheder i mange år og er fagligt stærk på community management, content marketing og UX især indenfor B2B. Hun startede som freelancer, da hun fik tilbudt en fuldtids projektansættelse hos en af Jelber’s globale kunder, men havde indtil da ikke overvejet at gå den vej. Vi har spurgt Charlotte, om hendes overvejelser i den sammenhæng.
Hvorfor valgte du at blive freelancer?
Jeg har været ansat hos forskellige arbejdsgivere i over 20 år, så det lå ikke i kortene, at jeg skulle være freelancer. Men ud af det blå viste der sig en mulighed for et freelance job. Efter få dages overvejelse besluttede jeg mig for at springe ud i en ”ny tilværelse” som freelancer/selvstændig.
Var det svært at starte op?
Synes det var udfordrende at starte op på grund af COVID19 situationen. Situationen betød at jeg startede op uden at møde kunden/kolleger fysisk. Jeg skulle sættes ind i arbejdsopgaverne og systemerne online. Og det gør processen lidt sværere i starten. Havde jeg kunne komme hos kunden fysisk fra dag 1, havde starten været lettere, tænker jeg.
Hvordan er det at være freelancer - hvad er fordele og ulemper ift. et fast job?
Det er dejligt at kunne tilbyde ens præcise kunnen og ydelser i forhold til opgaven hos kunden. Det er spændende og udfordrende at være freelancer, fordi det giver nogle andre friheder end ellers. Ved et freelance job, står man selv for regnskabsdelen ifbm. løn, moms, skat etc.. Det giver noget mere arbejde, men er spændende at sætte sig ind i den del.
Modsat et fast job, skal man som freelancer ligeledes selv sørge for feriepenge og har ikke løn under sygdom. Med hensyn til opsigelsesvarsler føles det måske mere trygt i et fast arbejdsforhold, fordi man ikke nødvendigvis står uden arbejde fra den ene dag til den anden.
Men synes det har og er sjovt at springe ud i en ”freelance tilværelse”
Hvad vil du råde andre til som overvejer at blive freelancer?
Jeg vil da helt klart råde andre til at springe ud i at blive selvstændig/freelancer. Det er spændende at prøve kræfter med det ”uvisse”, og man lærer en del nye ting. Det kræver lidt ekstra tid lige at sætte sig ind i regler og lignende mht. at blive selvstændig, men så har man lært dette.
Måske er freelancerjobbet lidt mere usikkert økonomisk pga. tidsbegrænsede kontrakter. Men har man is i maven og ikke lader sig stresse af det, så er det en spændende ”arbejdsmåde”. Og i sidste ende, kan man altid blive arbejdstager igen.