Skærmbillede 2023-01-04 kl. 21.34.17

Efterspørgslen efter Interim managers er stigende

Af Claus Leinøe

Vi har kun én forudsigelse for 2023 og det er, at vi vil opleve et boom i Interim ansatte indenfor marketing og digitalt. Det er vi også citeret for i denne artikel i Forbes om de vigtigste trends indenfor the gig economy.

En dugfrisk analyse fra INIMA – the International Network of Interim Manager Associations – viser stor vækst i hele Europa. Ifølge rapporten var næsten 70% alle Interims optaget af opgaver i januar 2023 vs. 56% for 2 år siden. I Tyskland alene var 90% optaget med opgaver. Der er desværre ingen tal for DK, men indenfor marketing og digitalt mærker vi stor efterspørgsel efter profiler som kan varetage en Interim stilling(Typisk fuldtid i 6-12 måneder).

Den fortsatte økonomiske usikkerhed spiller naturligvis også ind her og da en del virksomhed har hiring freeze, så er det oplagt at hyre en Interim, hvis projekterne er der. Fordelen er mange, men primært handler det om, at man hurtigt kan få en erfaren interim profil tilknyttet, som kan levere fra dag et. Følgende fordele kan nævnes:

  • Fleksibilitet: Interim managere er ofte tilgængelige på kort varsel, hvilket gør dem ideelle til at takle akutte situationer eller midlertidige vakuum
  • Objektivitet: Interim managere kommer udefra og har derfor en uvildig og objektiv tilgang til tingene
  • Erfaring: Interim managere har ofte en bred erfaring fra mange forskellige virksomheder og brancher, hvilket gør dem i stand til at bringe nye perspektiver og løsninger ind i virksomheden
  • Fokus på opgaven: Interim managere er ofte engageret i en bestemt opgave eller projekt, og har derfor et stærkt fokus på at gøre dette til en succes og bliver ikke fanget i interne møder og mails
  • Kosteffektivitet: Man sparer både tid og penge til rekrutteringen ift. en fuldtidsansat

Samtidigt oplever vi en stor søgning fra fastansatte eller folk, som har sagt deres job op og som gerne vil arbejde fuldtid som interim på forskellige projekter. Typisk er det mere seniorfolk, som kan varetage bredere og mere strategiske roller, men også specialisterprofiler. Dette skyldes i høj grad den trend som kaldes “the great resignation” og som man f.eks. kan læse mere om i denne artikel i Harward Business Review.

Essensen er at mange efter Covid har taget deres arbejdsliv/personlig liv op til overvejelse og at remote arbejde har åbnet øjnene for, at man kan arbejde uafhængigt af geografi og få en bedre balance i livet ved at arbejde som Interim eller freelancer. de sidste 6-9 måneder har vi udbygget vores netværk med mange stærke Interim profiler på tværs af alle kompetenceområder.

At arbejde som Interim er anderledes end en typisk freelancer, som ofte arbejder med flere kunder på en gang. En interim profil arbejder fuldtid fra projekt til projekt i en længere periode. Den gennemsnitlige projektlængde for et interim projekt hos os er 12 måneder, men det kan også være op til 24 måneder og så kort som 3-4 måneder.

Eksempler på interim profiler vi har dækket de sidste par måneder er:

👉 Global channnel marketing manager
👉 CTO til større dansk on-line service
👉 Global webinar marketing manager
👉 Kommunkationskonsulent til corporate communication i global virksomhed
👉 Event manager til eksekvering af internationale events
👉 UI designer til nyt SaaS produkt
👉 Producer til international filmproduktion
👉 Sr. developer til større commerce project
👉 Web manager til udrulning af nyt globalt web-site

Kontakt os endeligt hvis du vil vide mere om, hvordan vi hjælper virksomheder som TDC, Novo, VELUX, Egmont og andre med interims eller blot vil have et uforpligtende bud på profiler der matcher dit projekt🎯.Hvis du ønsker at være en del af vores netværk, så er du velkommen til at sende os dit CV via dette link. 

Scroll to Top